2021 Ford Focus Fiyat Listesi - Kampanya 2024 • Güncel Fiyatlar

2021 Ford Focus Fiyat Listesi – Kampanya

88 / 100

Ford Focus 2021 model arabalarda pek çok gelişmiş özellik bulunmaktadır. 2021 Ford Focus bu özellikleri sayesinde kolay ve keyifli bir sürüş elde edilebilir. Manuel ve otomatik vites seçenekleri bulunan modelin en önemli özelliklerı şunlardır:

1)2021 Model Ford Focus Hız Adaptasyonu

Adaptif hız sistemi, öndeki arabaların ya da yayaların durumuna göre yavaşlamayı ve durmayı kolaylaştırmaktadır. Bu durum ise özellikle ani frenlerden kaynaklanan kazaları engellemektedir. Örneğin yol tarama sistemi sayesinde tespit edilen bir başka araba yolun ilerisinde duruyorsa, ilk olarak sürücüye panel üzerinden uyarı verilmektedir. Sürücünün vermesi gereken tepki geciktiğinde ise araba otomatik olarak kendini durdurmaktadır.

Bununla birlikte arabada “Stop & Go” olarak adlandırılan dur – kalk özelliği de bulunur. Dur – kalk özelliği, araba durmaktayken enerji tüketimini en aza indirirken trafik akışı tekrar devam ettiğinde arabayı otomatik olarak çalıştırarak sürücüye kolaylık sağlar.

2021 Ford Focus Özellikleri

2021 Ford Focus Özellikleri

2) 2021 Ford Focus Trafik Levhası Tanıma

Hız sınırı levhaları başta olmak üzere tüm levhaları tanıyabilen Ford Focus 2021 modeli, trafik kurallarına uygun olan güvenli bir sürüş deneyimi yaşatmaktadır. Fakat trafik levhası tanınsa da, otomatik müdahaleler yerine sadece panel üzerinden bazı uyarılar verilmektedir.

 

3)2021 Ford Focus Şerit Takip Etme

Trafikteki araçların doğru şeritlerde bulunmaları oldukça önemli bir kuraldır. Bundan dolayı Ford Focus’un sahip olduğu sürüş asistanı özellikleri arasındaki şerit takip etme sistemi, arabanın yan şeritlere girmesini engelleyerek sürüş güvenliğini korur.

 

4) 2021 Ford Focus Otomatik Park Etme

Araba park etmek genel olarak uğraştırıcı bir durum olabilmektedir. Ford’un Titanium serisinde bulunan arabalar ise otomatik park etme özelliği dolayısıyla kolayca park edilebilir. Aktif park asistanını etkinleştirdikten sonra, yolun hangi tarafına ve ne şekilde park yapılmak istendiğini seçerek bu arabayı kısa sürede park etmek mümkündür.

Otomatik park sistemi tarafından uygun park alanı, tercihlere göre belirlendikten sonra gerekli tuşa basılı tutmak yeterlidir. Park gerçekleştirilirken sürücünün direksiyona, pedallara ya da vitese müdahale etmesine gerek kalmamaktadır.

 

5) 2021 Ford Focus Keskin Virajlı Yolları Aydınlatma

Işığın yeterli olmadığı zamanlarda yolun farlar ile aydınlatılması, sağlıklı bir sürüşün en önemli şartıdır. Keskin virajlarda ise far ışıklarının yolu yeterince aydınlatamadığı görülebilir. Bu sorun ise dönülmesi gereken virajın diğer bölümüne doğru farların yönelme süresinden kaynaklanır.

Ford Focus 2021 model arabalar, akıllı LED farları sayesinde virajlı yolların tamamını aydınlatabilmektedir. Virajlı yolun eğimine uygun halde, otomatik olarak kendini ayarlayabilen bu farlar, dış ortamın ışık seviyesine uygun olarak parlaklık gücünü de ayarlayabilir.

 

6) 2021 Ford Focus Ayarlanabilen Pedal ve Direksiyon Hassasiyeti

Sürüş konforunun artırılabilmesi için, arabanın pedal ya da direksiyon hassasiyetleri değiştirilebilmektedir. Örneğin araba direksiyonunun kolay döndürülemediğini düşünen bir sürücü, direksiyonu kendi istediği düzeyde gevşek hale getirebilir. Bu ise Ford Focus 2021 kullanıcılarına önemli kolaylıklar sağlayan bir durumdur.

 

7) 2021 Ford Focus Gelişmiş Motor Gücü

Ford Focus 2021, Ford Eco Blue dizel motora sahip olan bir modeldir. Bu motorun şanzıman türleri ise 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzımandır. Ayrıca Eco Blue motorlarının oldukça sessiz bir halde çalıştıkları da söylenebilmektedir.

2021 Ford Focus Fiyat Listesi

2021 Ford Focus Fiyat Listesi

Ford Focus 2021 Fiyatı Ne Kadar? En Güncel Fiyat Listesi

1.0L EcoBoost Otomatik Benzin Fiyatı 240bin500 TL
1.5L EcoBlue 120PS 8 İleri Otomatik Dizel Fiyatı 263bin TL
ST-Line Station Wagon 1.0L EcoBoost Otomatik Benzin Fiyatı 248bin TL
ST-Line Station Wagon 1.5L EcoBlue Otomatik Dizel Fiyatı 269bin TL

 

Sıkça Sorulan Sorular

1.    Hız Adaptasyonu 2.    Trafik Levhası Tanıma 3.    Şerit Takip Etme 4.    Otomatik Park Etme

Ford Focus 2021, Ford Eco Blue dizel motora sahip olan bir modeldir. Bu motorun şanzıman türleri ise 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzımandır. Ayrıca Eco Blue motorlarının oldukça sessiz bir halde çalıştıkları da söylenebilmektedir.

Araba park etmek genel olarak uğraştırıcı bir durum olabilmektedir. Ford’un Titanium serisinde bulunan arabalar ise otomatik park etme özelliği dolayısıyla kolayca park edilebilir. Aktif park asistanını etkinleştirdikten sonra, yolun hangi tarafına ve ne şekilde park yapılmak istendiğini seçerek bu arabayı kısa sürede park etmek mümkündür. Otomatik park sistemi tarafından uygun park alanı, tercihlere göre belirlendikten sonra gerekli tuşa basılı tutmak yeterlidir. Park gerçekleştirilirken sürücünün direksiyona, pedallara ya da vitese müdahale etmesine gerek kalmamaktadır.


Hiç yorum yapılmamış.

Yorum yap