2020 Ehliyet Alma Fiyatları 2024 • Güncel Fiyatlar

2020 Ehliyet Alma Fiyatları

2020 Ehliyet Alma Fiyatları

Ehliyet alma fiyatları her yıl değişiklik göstermektedir. Ehliyet sahibi almak isteyenlerin harç ödemesi zorunludur ve ödenen harç bedeli ile temin edilen makbuz ehliyet işlemlerinin tamamlanmasını sağlamaktadır. Ehliyet sahibi olmak isteyenler bu süreç içerisinde pek çok maliyet ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Söz konusu maliyetler arasında harç ücreti, kurs ücreti, sınav ücreti gibi daha pek çok unsur bulunmaktadır. Gerçekleştirilen harcamalar baz alınırsa maliyet açığa çıkacaktır. Ehliyet alma fiyatlarışu şekildedir;

  • Ehliyet sahibi olmak isteyenler öncelikle sürücü kursuna kayıt yaptırmalıdır. Sürücü kursuna kayıt yaptırmak zorunludur.
  • Kaydın yapıldığı sürücü kursundan başarılı netice elde eden sürücü adayları pratik ve teorik sınavlardan geçmektedirler. Pratik sınav yani direksiyon sınavı için talep edilen ücret 123 TL’dir. Teorik yani yazılı sınav ücreti de 93 TL’dir. Yani teorik ve pratik sınavlara katılım sağlamak için adayların 216 TL ödemeleri gerekmektedir.
  • Ehliyet sınıflarına bakılarak harç ücretleri belirlenir, bu ücretler sınıfa göre değişkenlik gösterecektir. Sürücü adaylarının ödeyeceği harç ücreti Harçlar Kanunu Genel Tebliği maddeleri içerisinde belirlenir.
  • B sınıfında ehliyet almak isteyenler 751,70 TL harç ücreti ödemek zorundadır. Harç ücreti incelenecek olursa Polis Vakfı’na 37 TL katkı payı, kağıt bedeline de 200 TL ödenmektedir. Yani toplam ödenecek tutar 988,70 TL’dir.

Bütün Sınıfların Harç Ücreti

  • A-A1-A2, F, H sınıflarından talep edilen harç ücreti 249,30 TL’dir. 200 TL kağıt bedeli ve 37 TL Polis Vakfı bedeli de talep edilir. Toplam ücret 486,30 TL şeklindedir.
  • B1-BE, C1-C1E-C-CE, D1-D1E-D-DE, G, M sınıflarından talep edilen harç ücreti 1.254,20 TL’dir. Kağıt bedeli 200 TL, vakıf payı ise 37 TL’dir. Toplam tutar 1.491,20 TL’dir.

Ehliyet alma fiyatları, yenileme ücretine göre farklıdır. Yenileme ücreti içerisinde sadece kağıt bedeli ve vakıf payı olarak belirlenen 15 TL yer almaktadır. Bu ücretin bankaya ödenmesi sonra da alınan dekontla Emniyet Müdürlüğüne gidilmesi gerekir. Söz konusu ücret sadece ehliyet yenileme için geçerlidir. Ehliyeti kaybolanlar için talep edilen ücret ve esaslar değişmektedir.

Ehliyet Kaybında Alınan Ücretler

Yeni tip ehliyet almış olanlar kayıp başvurusu yaparak tekrar ehliyet çıkartmak isterse 159 TL ücret ödemek zorundadırlar. Bu ücret yeni tip ehliyet için geçerlidir. Eski tip ehliyetini kaybedip tekrar çıkarmak isteyenlerden yalnızca değerli kağıt bedeli ve vakıf bedeli alınır. Eski tip ehliyetin kaybı ile yeni tip ehliyetin kaybı farklı ücretler ortaya çıkartmaktadır. Ehliyet ücretleri güncel olarak takip edilip düzeltilmektedir.


Hiç yorum yapılmamış.

Yorum yap