2020 Un Fiyatları 2024 • Güncel Fiyatlar

2020 Un Fiyatları

2020 Yılı Un Fiyatları

2020 un fiyatları ülkemizde normal seviyede seyretmektedir. Gerekli müdürlüklerin yaptığı açıklamalara bakılacak olursa un fiyatlarının yükselmeyeceğini, fiyatların yükselmesi için herhangi bir gerekçe olmadığını belirtebiliriz. Un fiyatlarında artış sağlayan firmalar için devlet tarafından gerekli önlemler alınmakta ve fiyat artışına izin verilmemektedir.

Un ve buğday arz talep ilişkisinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Depolarda talebi karşılayacak miktarda ürünün bulunduğu bilinmektedir.

Ülke genelinde yeni hasat dönemi gelene kadar ihtiyaç duyulacak olan buğdayda herhangi bir problem bulunmamaktadır. Ortaya çıkacak herhangi bir ihtiyaç doğrultusunda gerekli adımların rahatlıkla atılacağı da belirtilmektedir.

Un ülke genelinde yoğun şekilde kullanılmakla beraber büyük oranda üretimi sağlanan ürünlerin başında geliyor. Üretimin fazla olması ihtiyaç duyulan miktarın karşılanmasını sağladığından herhangi bir fiyat artışı gündemde yer almıyor.

Dünya Genelinde Una Talep Artıyor

2020 un fiyatları diğer yıllara kıyasla aynı düzeyde seyrediyor fakat içerisinde yer aldığımız yılın farklı özellikleri bulunduğundan fiyatta herhangi bir artış olup olmayacağı merak uyandırıyor. Dünyayı etkisi altına alan ve derinden sarsan virüs nedeniyle insanların una karşı ihtiyaçları da artmış bulunuyor. Sokağa çıkmadan evlerinde besin üretmek isteyen insanlar en başta una ihtiyaç duymaktadır. Hatta ve hatta bazı ülkeler ilerde ürün temin edemeyeceklerini düşünerek un stoku yapmaktadır.

Ülkemizde herhangi bir un problemi bulunmamakta, stok yapmaya ihtiyaç duyulmamaktadır çünkü yeteri kadar üretim gerçekleştirilmektedir. Virüse rağmen un arzında sorun yaşanmayacağını belirten yetkililer fiyat artışına da gitmemektedir. Devletin unla ilgili almış olduğu önlemler sürecin problemsiz atlatılmasına etki etmektedir.

Mayıs sonunda gerçekleştirilecek ilk buğday mahsulü hasadıyla da un üretimi devam edecek. Herhangi bir iklim koşulu olumsuzluğuyla karşı karşıya kalınsa dahi ülke genelinde un ihtiyacı olmayacaktır. İhtimaller doğrultusunda hasat Haziran ayına kaysa da problemsiz şekilde atlatılacaktır. Virüsün de iklimin de olumsuzlukları un üretiminde kayıplara neden olmayacak ve gerekli ihtiyaçlar karşılanabilecektir.

Güncel Un Fiyatlarının Seyri

2020 un fiyatları değişiklik gösterse de fiyatlar arası fark son derece az seyreder. Ülkemiz genelinde ki un fiyatları baz alındığında 50 KG için talep edilen fiyat 190 TL şeklindedir. Talep edilen unun miktarı arttıkça fiyatta da düşüşler gözlemlenmektedir.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu tarafından gerçekleştirilen açıklamalar baz alındığında herhangi bir fiyat arışı ya da ihtiyaç öne çıkmamaktadır. Ülke genelinde üretilen unların fiyatları normal seyrinde devam ederken hasatlar için geri sayım başlamakta ve yeni üretimlere geçilmesi planlanmaktadır.


Hiç yorum yapılmamış.

Yorum yap