Vize Ücretleri 2024 • Güncel Fiyatlar

Vize Ücretleri

76 / 100

Vize Ücretleri, yurt dışı gezisi yapacak olan insanlar için merak konusu oluyor. Vize nasıl alınır konusu da aynı şekilde yurt dışına çıkmak isteyenler için önemli bir konu. Vize almak için gereken evrakların hazırlanması ile bu işlem sandığınızdan daha kolay hale geliyor. Yurt dışına çıkmak isteyen her gezginin mutlaka yerine getirmesi gereken bazı kurallar vardır. Bunlardan biri de, vizenin sorunsuz bir şekilde alınmasıdır. Vize işlemleri ücretleri nasıldır, vize ve pasaport ücretleri ne kadar ve daha bir çok sorunun cevabı bu yazımızda. Gideceğiniz ülkenin önemli detaylarına dikkat ettiğinizde vizenizi sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. Seyahat edilmek istenen ülkeye gidebilmek için o ülkenin vizesini almak ve ücretini ödemek gerekiyor. Örneğin Schengen ülkeleri için ödenmesi gereken vize ücretleri ülkeye göre değişiklik gösterebiliyor. Bazı yaş grupları için vize ücretine gerek duyulmaz iken, aynı yaş grubunda olup da farklı bir uyruktan olan birinin ise vize ücreti ödemesi gerekebilir.

Vize İşlem Ücreti

Vize işlem ücreti, başvuru yapılan ülkeye göre değişiklik gösterdiği gibi; başvuru yapan kişinin yaşına, hangi uyruktan olduğuna ve başvuru yapılan vize kategorisine göre de değişiklik gösterir. Yazımızın devamında sizler için Afrika ve Asya ülkeleri, genellikle merak edilen Schengen vizesi ücretlerini ve diğer Avrupa ülkelerinin vize ücretlerini paylaştık. Konsolosluk harçları ve istenecek hizmet bedelleri sürekli güncellendiğinden dolayı, başvuru işlemlerinizi başlatmadan önce geçerliliğini onaylatmanızı öneririz.

Vize işlem ücretleri ne kadar?

Vize başvuru işlemlerinizi başlatmaya karar verdiğinizde ödenen ücretin kapsamı aşağıdaki gibidir;

  • Vize Randevu Ücreti
  • Başvuru Merkezi Ücreti
  • Koordinasyon Bedeli
  • Konsolosluk Harcı
  • Hizmet ve Servis Bedeli
  • VIP Hizmet Bedeli (Opsiyonel)

Vize işlemleri bazı ülkelerde doğrudan konsolosluk üzerinden tamamlanırken, bazı ülkelerde ise konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezleri aracılığıyla yürütülür. Dolayısıyla vize ücretinin kapsamı da bu sebeple değişime uğramaktadır. Vize işlem ücreti ilgili konsoloslukların gişelerinden ya da size belirtilen bankalardan ödenebilir. Vize ücretinin ödendiğine dair belgenizi evraklarınızın arasına koymayı sakın unutmayın. Belgenin eksik bulunması durumunda vize başvurunuz konsolosluktaki yetkili kişi tarafından red yemenize neden olur. Seyahatiniz için ödeyeceğiniz vize işlem ücreti vizenin süresine ve türüne göre değişkenlik gösterir. Öğrenciler, araştırmacılar ve 0-12 yaş grubuna ait kişiler genellikle bu ücretlerden muaf tutuluyor;

  • Kısa süreli yapılan Schengen vizesi; 80 Euro
  • Transit geçiş vizesi; 60 Euro
  • Uzun süreli Schengen vizesi; 99 Euro
  • Amerika vizesi; 160 Dolar

Konsolosluktaki yetkili kişilere ulaşarak ücret hakkında gerekli bilgileri daha detaylı bir şekilde alabilirsiniz.

 

Vize Danışmanlık Ücretleri

Vize için neden mi danışmana ihtiyacınız var? Hemen söyleyelim, amaç; sizi vakit kaybı yaratan birçok formalite işlemden mümkün olduğu kadar uzaklaştırarak hızlı ve doğru bir şekilde vize almanızı sağlamak.

Vizeler, yurtdışına çıkış amacına göre çeşitlere ayrılmaktadır. Tercih edeceğiniz vize türleri için danışmanlarla iletişime geçebilir ve birçok işlemi daha kolay hale getirebilirsiniz. Vize danışmanlığı sizin için; online form doldurma, vize randevunuzun ayarlanması, vize evraklarınızın ayarlanması, konsoloslukların istediği şekilde vize evraklarının hazırlanması işlemlerini yapmakta olup, bu işlemler için danışmanlık ücreti almaktadır.

Vize danışmanlık hizmeti almanızdaki asıl amaç; vize başvurunuz hem ücretli bir işlem olduğundan, hem de sonraki vize başvurularınız için kontrol edilecek bir referans çeşidi olduğundan ret riskini ortadan kaldırmaktır. Araştırdığınız da bazı vize danışmanları vize alıp alamayacağınız ile ilgili ön değerlendirmeyi ücretsiz olarak yapabilmektedirler. Eğer vize alabilecek bir profiliniz varsa, bir sonraki aşama konsolosluğunuzun istediği şekilde vize başvurunuzu yapmak ve sizin vize başvurusu mülakatı için hazırlanmanız olacaktır.

Hem zaman hem de para kaybetmemek ve ret yiyerek vize sicilinizin bozulmaması için tecrübeli bir danışman tarafından işlemleriniz yapılması daima sizin yararınıza olacaktır. Hazırlamanız gereken evrakları tedarik ettikten sonra dosyanızı teslim edin. Zorunlu olarak ilk başvuruda bulunmanız gereken vize başvuru türü haricinde sizin yapmanız gereken herhangi bir işlem yoktur. Uzman danışmanlar tarafından başvuruya kadar gerekli bütün işlemler sizin için tamamlanır ve dosyanız başvuruya hazır halde teslim edilir. Vize danışmanlık ücretleri için gerekli yerlerden iletişim kurup bilgi alabilirsiniz.

Vize Yenileme Ücretleri

Vize yenileme işlemi, önceden beri vizesi olan Türkiye vatandaşlarının faydalanabildiği bir olanaktır. Vize yenileme işleminin en önemli özelliği, bazı ülkelerde mülakat ihtiyacının olmaması ve dolayısı ile konsolosluğa gitmeden de alınabilmesidir.

Vize yenileme işlemi, daha önce vizeniz olması ve aynı zamanda bazı özelliklere sahip olmanızı gerektirir. Bu özelliklere sahip olanlar ve daha önce B1 / B2 ya da C1 / D tipi vize tipine sahip olan kişiler vize yenileme işlemi için başvuru yapabilirler.

Vize yenileme işleminin en büyük avantajı bazı ülkelerde mülakatsız bir şekilde vize alabilme şansıdır. Ancak bu başvuru şeklinde, normal bir vize başvurusuna göre evrakların düzgün ve gerektiği gibi toplanması çok daha önemlidir.

Başvurunun ilk adımı, normal bir vize başvurusu yapar gibi Ds 160 formunu doldurmanız ile başlar. Ancak vize yenileme işlemlerinde mülakat gerekmediğinden, formun eksiksiz ve hatasız bir biçimde doldurulması oldukça önemlidir. Standart bir başvuruda katıldığınız vize mülakatında, formda yapmış olduğunuz olası birkaç hatayı açıklama şansınız vardır fakat yenileme işleminde böyle bir şansınız olmayacağından, formun hatasız olması oldukça önem taşır. Yapılan işlemlerden sonra vize yenileme ücretleri kapsamındaki ücretler 99 dolar ve 140 dolara kadar değişim göstebilir. Ücret için gerekli bilgileri konsolosluğunuz ile iletişime geçerek daha detaylı öğrenebilirsiniz.

 

Vize Alma Ücreti

Vize alma ücreti dediğimizde ücretler ülkelere göre değişmektedir. Avrupa ülkelerinin kendi aralarında vize sınırlarını kaldırmasıyla Schengen bölgesi oluşmuştur.  Oluşan bu bölgede; Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İtalya,  İspanya, İsveç, İzlanda, Portekiz,  Slovakya, Slovenya ve daha bir çok ekleyemediğimiz ülke oluşturmaktadır. Genellikle araştırılan ve merak edilen Schengen vizesi almak için ülkelerin konsolosluklarına ya da yetkili vize şirketlerine başvurmanız gerekmektedir.

Schengen Vize Ücreti için kesin bir ücret söyleyememekle birlikte, 60 Euro civarı bir rakam belirtebiliriz. (ek ücretler dahil değildir.) Bunun dışında en çok merak edilen bazı ülkelerde vize alma ücreti;

-İngiltere Vize Ücreti

Kısa süreli alınacak 6 aylık vize için 113 dolarlık bir ücret istenirken, 2 yıllık 439 dolar, 5 yıllık 780 dolar, 10 yıllık 978 dolar istenmektedir.

-Kanada Vize Ücreti

Tek girişli vize için 75 Kanada doları istenirken, çoklu girişli vize için 150 Kanada doları ödemeniz gerekmektedir.

Vize Ücreti Nasıl Ödenir?

Vize almak için başvuru yapan her kişinin ödemesi gereken iade edilemez olan zorunlu bir vize ücreti bulunmaktadır. Vize maliyetleri vize türüne, başvuran kişinin yaşına ve aynı zamanda bazı diğer istisnalara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Vize ücreti nasıl ödenir sorusunun cevabı olarak; Konsoloslukta/elçilikte nakit verilerek ya da bankamatik kartı veya kredi kartıyla ödenebilir. Ancak, bazı konsolosluklar kredi kartı ile ödemeyi kabul etmeyebilir.

Vize Pasaport İşlemleri

Vize pasaport işlemleri için seyahat edilecek ülkenin konsolosluğu ile irtibata geçmeniz sizin faydanıza olacaktır. Her ülke için gerekli evrak listesi ve vize pasaport işlemleri değişmekle beraber, vize türüne göre de hazırlanacak evraklar farklılık gösterebilir. Genel olarak vize başvurularında istenen belgeler şu şekildedir;

  • Pasaport,
  • Biyometrik fotoğraf,
  • Vize başvuru formu,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Vize ücreti ödenmiş dekontu,
  • Seyahat sağlık sigortası,
  • Otel ve uçak rezervasyonu,
  • Maaş bordrosu,
  • SGK hizmet dökümü belgesi

Hiç yorum yapılmamış.

Yorum yap